Районен съд-Русе потвърди наказателно постановление за налагане на 300 лв. глоба

...
</TD
>Районен съд-Русе потвърди наказателно постановление за налагане на 300 лв. глоба
Коментари Харесай

Глобиха с 300 лева бащата на 17-годишно момиче, спипано в бар в Русе след 22:00 часа

Районен съд-Русе удостовери наказателно разпореждане за налагане на 300 лева санкция на А. Х., като то към този момент вече е дефинитивно и влезнало в законова мощ.

На 10 септември предходната година към 22:20 ч. в заведение " Чилаут “ полицейски чиновници установили 17-годишната тогава К.Б., която била без родител или пълновръстен компаньон, оповестяват от rusemedia.com. На татко ѝ е формиран акт, който той подписал без възражения. Впоследствие било издадено и наказателно разпореждане, което мъжът е поискал да бъде анулирано заради незначителност.

Разпоредбата от Закона за протекция на детето е безапелационна, че родител, който поставя грижи за дете, което е навършило 14 години, но не е пълнолетно и не го е придружил или не му е обезпечил пълновръстен и работоспособен компаньон на обществено място след 22:00 ч., следва да понесе административно наказване санкция.

Според Районен съд-Русе, наложената на А. Х. санкция в най-малък размер е вярно индивидуализирана и ще окаже необходимия поправителен и превъзпитаващ ефект не единствено във връзка с родителя, само че по този начин също и във връзка с всички жители, склонни да позволяват сходни нарушавания.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР